20 Kasım 2016 Pazar

Kaliteli Bir Yuku İçin Yapılması Gerekenler


Van Winkle's tarafından yayınlanan bir sağlık makalesinde uyku sorunu çekenler ve daha kaliteli bir uyku için bazı ipuçları anlatıldı.

Uykusuz musunuz? Uyku haplarına bulaşmayın. Muhtemelen evinizde bulunan birçok atıştırmalıklara, doğal olarak oluşan uyku halini getirebilirsiniz. Doğal uykuya ulaşmanıza yardımcı olacak 8 seçenek var.



1. Ceviz

Onlara triptofan, yani uyku arttırıcı amino asit, serotonin ve uyku eseri melatonini üretir. Dahası, Texas Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, araştırmacılar, cevizlerin doğal olarak melatonini ürettiğini ve bunun ceviz etkinliğini ikiye katladığını keşfetti.

2. Peynir ve Krakerler

Sıcak süt yatmadan önce içilebilir, ancak herhangi bir süt de bunu yapacaktır. Kalsiyum, daha fazla melatonin üretmek için beynin triptofanı düzenlenmesine yardımcı olur. Kalsiyum ayrıca kas hareketlerini dengelemeye yardımcı olur, böylece kas atmasının önüne geçer.

3. Ispanak

Seattle Sutton'un Sağlıklı Yemeğinde kayıtlı diyetisyen ve kurşun besleme uzmanı Rene Ficek, Ispanağın magnezyum içeriği konusunda en çok sevdiği tavsiyeyi yapar. Kronik insomnia (uykusuzluk), magnezyum eksikliğinden kaynaklanabilir ve ıspanak yemek (diğer Mg içerikli yiyecekler ve kepekli tahıllar gibi) eksiklikle mücadele edebilir.

4. Çiğ Sarımsak

Vampir saldırılarını durdurun ve sarımsakla daha iyi uyuyun! Soğanın kuzeni vücudun melatonin ve serotonin'in doğal üretimi için gereklidir. Ve çiğ hali her zaman daha iyidir, çünkü vücudunuz bunu daha verimli emebilir. Fakat uyandığınızda kimseyi öpmeyin. Aman dikkat!

5. Tahıl

Hayır, şeker bombaları Meyveli Çakıllar'dan söz etmiyoruz. Aksine mütevazi tahıllar. Süt ile kombine edildiğinde, vücudunuza karbonhidratlar ve kalsiyum şeklinde bir iki kat güç verirler. Her ikisi de uykuyu çağırmaya yardım eder.

6. Muz

Dr.Ficek, daha önce bahsedilen magnezyumun yanı sıra triptofanlarına muz önerir. Beyni, daha fazla melatonin ve serotonin yapmaya, vücudu rahatlatmaya ve iyi bir gece uykusu için hazırlamaya yönlendirirler.

7. Marul

Marul, afyonun yaptığı kadar beyini de etkileyen doğal bir sakinleştirici olan laktamazı içerir. Tam da afyonun yaptığı gibi değil fakat, geceyi iyi dinlendirmek için yeterince yakın. Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi'ndeki RD, Liz Weinandy, balık ya da tavuk içeren, meyve, yoğurt ya da tam tahıllı krakerler ile gece boyunca doğru kan şekeri düzeylerini korumak için bir salata öneriyor.

8. Simit

Doğru, simit yerseniz susamış olursunuz. Ama aynı zamanda sizi uykulu hale getireceklerdir. Atıştırmalıkların yüksek bir glisemik indeksi vardır, bu da onları yedikten sonra insülin ve kan şekeri düzeylerinin artacağı anlamına gelir. Bu reaksiyon, beyne giren triptofanın indüklediği artış sayesinde uykuya dalma süresini kısaltacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder