18 Kasım 2016 Cuma

Hurma Hakkında Hiç Duymadığınız Bilgiler

20 Cool Facts You Didn’t Know About Dates Hero Image

Hurmalar, artık superfood yani harika gıdalar haline geldi: Şampiyonların kahvaltı, öğle yemeği ve kahve tatlandırıcıları. Bütün besin meraklıları ve Paleo yiyiciler tarafından lanse edilen bu doğal kuru meyve, mineral, enerji ve liften oluşan bir enerji merkezidir. Pastası hamur işlerinde doğal bir bağlayıcı yapar; Şurubu içeceklere tatlılık katar. Sade veya doldurulmuş yenir, besleyici bir atıştırmalıktır.


Muhtemelen hurmalar hakkında bilmediğiniz 20 harika şey:

1. "Hurma" kelimesi Yunanca daktylos kelimesinden gelir, yani parmak demektir.

2. Bir fincan hurma, yaklaşık 400 kaloriye, tavsiye edilen günlük potasyum gereksiniminin% 27'sine ve günlük lif ihtiyacının% 48'ine sahiptir.

3. Ayrıca kalsiyum, çinko, demir, bakır, magnezyum, kalsiyum ve kan basıncını, inme riskini ve iş gücü komplikasyonlarını azaltmaya yardımcı olabilecek diğer mineralleri sağlarlar.

4. Hurma, hastalık yaratan serbest radikallerle savaşan polifenoller olarak bilinen antioksidan bakımından zengindir.

5. Çok az kişi bu meyveye alerjiktir.

6. Düşük su ve yüksek şeker içeriği onlara aylarca raf ömrü verir.

7. Hurmalar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın çok kuru ve sıcak bölgelerinde göçebe yaşam ve ticaret imkanı sağlar.

8. Ağaç ve meyvesi yiyeceklerden yapı malzemesine kadar birçok kullanıma sahip olduğundan, hurma tarihi Ortadoğu'da "yaşam ağacı" olarak bilinir ve Suudi Arabistan ve İsrail'in ulusal sembolüdür.

9.Hurma tohumları, doğru ışık ve su koşulları doğru olana dek onlarca yıldır uykuda kalabilir.

10. Bazı bilim adamları, İncil'in Eden Cennetinde adı geçen gerçek meyve elma değil, bir hurmanın olduğuna inanmaktadır.

11. Hurma, muhtemelen yaklaşık 8000 yıl önce Irak'ta yetiştirilmekteydi.

12. Hurma ağaçlarının, en iyi kalitede meyve elde etmek için en az 100 gün 100ºF ısıya ve bol miktarda suya ihtiyacı vardır.

13. Hurmalar ve laban veya ayran, Müslümanlar tarafından Ramazan'da oruçlarının açmak için kullanılır.

14. Eski Mısır hiyeroglifleri, ağaçların yılda 12 yeni yaprak açması nedeniyle tam tarih avuç içi görüntüleri ile yılları işaretler.

15. Dünya'nın tarım arazilerinin yaklaşık% 3'ü, yıllık hurma ağaçları kaplıdır ve yılda dört milyon ton üretim yapmaktadır.

16. ABD hurmalarının büyük kısmı Kaliforniya'nın Coachella Vadisi'nde yetiştirilmektedir. Colorado Nehri'nden yüksek sıcaklık ve sulama, büyüme koşullarını ideal hale getirir.

17. 200 çeşitten fazla hurma çeşidi vardır. Büyük ve karamel benzeri Medjool büyümek ve bu nedenle en pahalılarından birini almak zor.

18. Şeker oranı yüksekken (kupa başına yaklaşık 93 gram), glisemik indeksi (GI) düşüktür.

19. Antik Mezopotamyalılar hurmayı afrodizyak olarak kabul ettiler. Venüs ve Afrodit'in prototipi olan tanrıça Ishtar'ın simgesidir.


Hurmalar mutfakta çok yönlüdürler ve şekerle ilgili bir sorununuz olmadıkça, atıştırmak için bir şekerleme çubuğundan daha iyi bir seçimdir. Artık bakkaldan kolayca bulunabilmeleri avantajını kullanın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder