18 Kasım 2016 Cuma

Sabahları Zinde Olmak İçin 19 Rutin

 :iStock: 19 Steps To An Amazing Morning
Sabah rutini neye benziyor? Bazılarımız, dişlerimizi ve saçlarımızı fırçalayacak kadar şanslıyız ve sabahları gidip gelmek için tasarruf ediyoruz.
Ayurveda'nın eski tıbbi sistemi, Sabah Rutinine 19 aşamalı adım atmaktadır. Şüpheci olabileceğinizi anlıyoruz. 19 çok kötü gibi geliyor, fakat bunların kaç tanesine zaten uyguluyor olabilirsiniz.

19 yaşın için vaktiniz olmasa bile tutarlı bir günlük pratik gücünü hafife almayın. Sizin için bir avuç adım atın. Rutinin bazı bölümlerinin genel refah üzerinde özellikle olumlu bir etkisi olduğunu görebilirsiniz.

Aşağıda sıralanan 19 adım bulunmaktadır:

Uyan. Sesler oldukça kolay geliyor değil mi? Şimşek erken kalkıyor. Sabah 4:30 ile 6:00 arasında bir yerde. Hey, aşmak için 18 adım daha var!

2. Namaz veya Teşekkür Eden Sözler. Sözlü olarak yapmak istemiyorsanız, kısa, hızlı ve zihinsel olabilir.

3. Yüzünüzü, ağzınızı ve gözlerinizle başlayın. Su yapacak. Şimdiye kadar kolay mı?

4. İçme Suyu. En azından bir bardak alın ve biraz sıkılmış limon ekleyin. Bu, sonunda güne enerjik bir başlangıç ​​yaparak kahveyi geçecektir. Ayrıca bir sonraki adımınız için kalın bağırsağınızın hareket etmesine yardımcı olur.

5. Tahliye. Hayır, bu bir yangın alarmı tatbikatı değil! Bağırsaklarımız demek istedik. Ayurveda'da bağırsaklarınızı her gün taşımak oldukça önemlidir ve sabahları tercih edilir.

6. Dilinizi Çökertme. Dilinizden doğal olarak her gece oluşan bakteri oluşumunu gidermek için metal dil kazıyıcı kullanın. İş arkadaşlarınız size teşekkür edecek.

7. Dişlerinizi temizleyin. Ayurveda bir Neem diş macunu kullanılmasını önermektedir. Sabah ilk şey çiğnenen dallara girerseniz, neem sarmaşığının çiğnenmesinin de etkili olduğu gösterilmiştir.

8. Çingene ve Swishing. Bunu "yağ çekme" olarak duymuş olabilirsiniz ve susam yağı yaklaşık 15 dakika swishing için tercih edilir.

Çiğneme. Henüz kahvaltı zamanı değil. Bazı tohumları çiğnemek ve daha sonra onları bir macun gibi tükürmek. Diş macunları olmadan dişlerinizi tekrar fırçalayın.

10. Nasya. Burunun yağlanması iç burun deliklerini masaj yapmayı gerektirir. Buna en çok "nasya yağı" denilen özel bir yağ karışımı vardır. Evet, şimdi alışveriş listesine burun yağı eklemelisin.

11. Karna Purana. Bu sefer, kulaklarımızı yağlıyoruz. Her bir kulağa birkaç damla susam yağı kullanın. Petrolün yerleşmesi için bir iki dakika verin.

12. Abhyanga. Vücudunuzun herhangi bir parçasını dışarıda bırakmak istemezsiniz. Bu vücut masajı için susam yağı kullanmanızı öneririz. Duş almadan önce bunu yapmak önemlidir, böylece fazla su dökülür.

13. Duş. Bunun kapalı olduğunu eminiz.

14. Elbise. Ditto.

15. Koku ve Parfüm. Esansiyel yağlar genellikle burada en iyi seçenek olarak kabul edilir. Bu aşamada hâlâ uykulu hissediyorsanız, enerjinizi canlandırmak için özel yağlar kullanabilirsiniz, nane nane ile kendinizi şımartabilirsiniz.

16. Asana. Bu, sıkı bir saatlik bir yoga uygulaması olması gerekmez. Asıl fikir budur: dikkatle hareket et. Bir duruş dikkatli olabilir.

17. Pranayama. Farklı nefes teknikleri, odaklanmamıza, aklımızı sakinleştirmemize, enerjimizi kaldırmamıza veya düşüncelerimizi zemine oturmamıza yardımcı olur.

18. Meditasyon. Burada tek başına değilsin: meditasyona yardımcı olabilecek birçok araç var (Bizim lezzetli Meditasyon Yarışmamı unutmayın!). Yapabileceğimiz en iyi şey tutarlı bir şekilde çalışmaktır. Sadece 5 dakika sürebilir, ancak anahtar her gün biraz zaman ayırmaktır.

19. Kahvaltı. Merhaba - yemenin tam zamanı! Sayımı yapmak.

Biraz deney yapabilir ve yukarıdaki adımların her birini gerçek anlamda bilinçli bir karar vermeden önce birkaç hafta deneyebilirsiniz. Bu dikkatli adımların birçoğunu bile eklemeniz bile, o ekstra uyanıklığı ve odaklanmayı ve tazeliğinizi sabahınıza getirmeye yardımcı olabilir.

Bu sağlıklı rutinleri oluşturmak için en büyük zorluk, zaman bulma olabilir! Sabırlı davranma ve erken yatma zamanı, sabah alışkanlıklarınızı yeniden tasarlamanın uzun vadeli başarısının anahtarlarıdır. Hepimiz sabah insanları olma potansiyeline sahibiz ... bazılarımız için birkaç adım daha geçebilir.

Şimdi 19 seçeneğiniz var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder