17 Kasım 2016 Perşembe

Sağlıklı Olmanızı Sağlayacak Küçük Tüyolar



Sağlığımızı ve mutluluğumuzu iyileştirmeye gelince, internetin etrafında yüzen ve doktorlarımız tarafından verilen tüm ipuçlarını görüyoruz. Şans eseri onları iyileştirmek için hayatlarımızı tamamen gözden geçirmek zorunda değiliz, bunun yerine büyük bir etkisi olabilecek, yaşam tarzımızda küçük değişiklikler yapabiliyoruz. Küçük değişiklikler zaman içinde gelişir ve başlangıçta daha az korkutucu görünür; bu da değişikliklerinizde tutarlı olmaya teşvik edebilir.


Aslında bilim, bu teoriyi desteklemektedir: Cornell Üniversitesi'nden yapılan araştırmalar, küçük, kolay değişikliklerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürmek ve şekil almak için daha iyi olduğunu bulmuştur. Sizin için çalışan başlangıçtaki değişiklikleri bulmak onları günlük yaşam biçiminize başarıyla dahil etmenize yardımcı olabilir ve bu da hayatınızın diğer alanları da dahil olmak üzere daha sonra alışkanlık kazanmaya motive olmanıza yardımcı olabilir.

Hepimiz farklı olsak da, bazı etkinlikler ve davranışlar, insanların genel refah düzeyini arttırmasına yardımcı olmak için evrensel olarak gösterilmiştir. Gerçekten işleyen ve tepeler için bizi zorlamayacak hayatımızı iyileştirmek için atabileceğimiz küçük adımların neler olduğunu bilmek güzel. Yaşam tarzınızda küçük değişiklikler yapmak istiyorsanız, büyük etkisi olabilecek bu küçük değişiklikleri göz önünde bulundurun.

Peki nedir bu küçük ama hayat kalitemizi artıracak değişiklikler


1. Güne Su ile Başlayın

Beslenme koçu Stephanie Burg "Çoğumuz kronik olarak susuz kalıyoruz" diyor. "Günlerimize kahvelerle başlayabilir, fazla alkol ve / veya soda içebilir ya da sadece gün boyunca su alımının farkında değilizdir." Journal of Nutrition'dan yapılan bir araştırma, hafif derecede dehidrasyonun bile huysuzluğa, yorgunluğa ve konsantrasyon sorunlarına neden olabileceğini buldu. Burg, "Kahvenin kapağını almadan önce, 12-18 gram su içmeyi hedefliyoruz" diyor. "Size iyi gelecekse suya limon sıktırabilir veya suyunuzu bir çay su ısıtıcısı ile hafifçe ısıtabilirsiniz."


2. Yatmadan Önce Germe

Burg, "Çoğumuz, gün boyunca hareket için zaman bulmak için uğraşıyoruz ya da işlerimiz yerleşik olmamızı gerektiriyor" diyor. "Kaslarınızın gücünü ve esnekliğini arttırmanın yanı sıra, yatmadan önce germe hareketlerini birikmiş stresin vücudunuzdan atılmasına ve zihninizin sakin olmasına yardımcı olabilir. Yatmadan önce gerilme hareketi, sizi daha dinlendirici bir uyku için hazırlar, yaralanma riskinizi azaltır, genel akışkanlığınızı geliştirir.


3. Dikkat dağıtmadan yiyin

                         
Dikkatli yeme'nin anlamı dikkat dağıtıcı olmadan yiyip yemeğinizin tadına bakmaktır. Harvard Health'e göre bu, daha sağlıklı yiyecek seçeneklerini teşvik etmeye ve hatta stresin hafifletmesine yardımcı olabilir. Burg, "Tamamen meşgulken yemek yediğimizde, televizyonun önünde, arabayla giderken - vücudumuz asla besin sinyali almıyor" diyor. "Çoklu görevler yaparken kendimizi besliyorsak, vücudumuzu tam olarak dinleyemeyiz, bu nedenle yiyeceklerimizin bizi nasıl etkilediğini pek çok düzeyde tanımamız mümkün değil."

4. Sabah Yürüyüşü Yapın

Doğal bir enerji artışı ve taze bir soluk almak için sabahları güne hızlı bir gezinti ile başlayın. Royan Kamyar, M.D., "Sabah erkenden güneş ışığı, sirkadiyen ritimlerimizi yükseltebilir, metabolizmayı geliştirebilir ve gece iyi uyumamıza yardımcı olabilir" diyor.


5. Güneşlik kullanın

Çoğumuz güneş kremi koyduğumuzda plaja ya da havuza gideceğiz demektir, ancak dışarıda olacağınız her seferde güneş kremi kullanma alışkanlığına başlamalısınız. Alan J. Parks, "Koşuşturun" diyor: "Bu, hem hastalarım hem de ailemle paylaştığım bir numaralı tavsiye" diyor. "Sahilde yürürken ya da sahilde bir gün dışarı çıksanız da, evden çıkmadan önce her gün güneş kremi uygulama alışkanlığı kazanın.Bu alışkanlık sadece günde beş ila 10 dakika sürecektir. Cildinizin genç görünmesini ve kırışıksız olmasını sağlamak, aynı zamanda sizi cilt kanserine karşı koruyacaktır. "

6. Sosyal Medyada Çok Zaman Harcamayın

                         
Sosyal paylaşım görevlisi Barbara R. DiGangi, " Zamanınızı ve duygularınızı - haber akışınızda gezinirken kaybolmak çok kolay "diyor. Dikkat dağıtımı, kıyaslamayı ve ego temelli düşünceleri sınırlandırın Sosyal ve Klinik Psikoloji Dergisi'nden bir araştırmaya göre ise, Facebook'a bakan kişilerin genelde gördükleri "öne çıkan noktalar" ile sosyal karşılaştırmalar yapmaları nedeniyle daha sıkıntılı olduklarını ortaya koydu. 

7. Kendi Yemeğinizi yapın

Hazır yemeklerinizi ve paketinizi hazırlayın ve kendi yemeğinizi hazırlayın. Beslenme uzmanı Tehzeeb Lalani, "Bu para tasarrufu sağlayacak, iyi yemek konusundaki bilinçliliğini artıracak" diyor.

Ne kadar çok küçük değişiklik yaparsanız, o kadar çok şey toplarlar. Kendinizi daha iyi hissetmeye başladıktan sonra, daha sağlıklı değişiklikleri gerçekleştirmek için motive olacaksınız.

Sağlıklı günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder